inici | plantejament | escultures | exposició | opinió | autor
castellà
anglés

Autor

 

Josep M. Teixidó Camí neix a l' Espluga Calba – Lleida, viu, i treballa l’escultura, a Badalona. És professor d' Escultura a l' Escola Massana de Barcelona des de 1978. Graduat en Escultura a l'Escola d’Arts i Oficis de Barcelona el 1976 i Llicenciat en Escultura a la Universitat de Belles Arts de Barcelona el 1985. Coautor, amb Santamera, dels llibres d'escultura: La Talla Escultura en Madera (1996) i Escultura en Piedra (2000), publicats per la Ed. Parramón S.A. de Barcelona. Cofundador, amb Gustavo Suñer i Cinto Santamera del centre d’escultura tallerBDN de Badalona.

La seva obra personal, treballada en sèries conceptuals com De Natura Mutante, Letargies, Tylopsis, Volaverunt, Trobes i Memento,ha evolucionat d'un simbolisme geometritzant a una sintaxi pròpia que imbrica ressons poètics, austeritat de formes i expressivitat de materials. Ara, amb Temps de Sibil·les, vol que la seva escultura sigui diàfana com la prosa. 

Ha mostrat en 26 exposicions individuals i en més d’un centenar de col·lectives les seves escultures de pedra, fusta i sobretot de ferro; darrerament incorpora materials orgànics.

Les seves escultures públiques (Espanya, Portugal, Equador, Corea del Sud, Líban, Taiwan i Puerto Rico) conjuguen les propostes dels comitents amb el llenguatge que li és propi.